Monthly Archive Червень 2024

Зустріч з Оксаною Почапською: «Як презентувати свою наукову діяльність: від статті до проєкту»

20 червня відбулась зустріч науково-педагогічних працівників та студентів К-ПНУ зі стипендіаткою програми наукових досліджень PASIFIC Оксаною Почапською.

Програма PASIFIC реалізується Польською академією наук і співфінансується Європейським Союзом (HORIZON 2020, Maria SklodowskaKurie).

Тема – «Як презентувати свою наукову діяльність: від статті до проєкту».

(більше…)

Read More

Дайджест академічної мобільності

  • ОНЛАЙН ШКОЛА EU STUDY DAYS 2024

EU Study Days – це унікальна можливість для старшокласників, студентів та аспірантів дізнатися більше про Європейський Союз і відносини між ЄС та Україною. Проєкт включає лекції від провідних європейських і українських експертів, вебінари, творчі майстеркласи та онлайнові тести. Метою є розвиток мережі молодих українців для обміну досвідом і реалізації спільних ініціатив.

Тривалість навчання: із 05 серпня до 08 жовтня 2024 року.

Кінцевий термін подачі заявок: 23:00, 20 липня 2024 року.

(більше…)

Read More

На старті ETwinning Europe від Erasmus+ у К-ПНУ

18 червня 2024 р. відбулася зустріч науково-педагогічних працівників К-ПНУ з представниками Національного офісу підтримки eTwinning – Україна, під час якої розглянули питання приєднання Університету Огієнка до Програми Європейської Комісії eTwinning за напрямом ‘eTwinning for Future Teachers’.

(більше…)

Read More

Студенти Еразмус+ передають вітання з Гданського університету

Здобувачки вищої освіти Анастасія Антонюк (спеціальність 016Спеціальна освіта (Логопедія) та Ангеліна Попюк (спеціальність 035Філологія), які беруть участь у Програмі ЄС Еразмус+ за напрямом КА171: міжнародна кредитна мобільність у формі навчання у Гданському університеті (Республіка Польща), разом зі студентами з різних країн світу передають теплі вітання своєму рідному університету.

Це відео не лише привітання, а й яскравий приклад того, як програма Еразмус+ об’єднує молодь з різних куточків планети. Студентки та їхні нові друзі демонструють, що міжнародна мобільність – це не лише про академічний розвиток, але й про культурний обмін, нові знайомства та незабутні враження. Це чудовий спосіб відкрити нові горизонти, здобути нові знання та досвід, а також стати частиною великої міжнародної спільноти.

ONCE ERASMUSALWAYS ERASMUS!

Дайджест академічної мобільності

МІЖНАРОДНІ ОБМІНИ МОЛОДДЮ

Нові можливості для участі в міжнародних обмінах молоддю, організованих Міністерством молоді та спорту України (Мінмолодьспорт). Це чудова нагода для здобувачів вищої освіти здобути міжнародний досвід, розширити горизонти та покращити свої професійні й особистісні навички.

Пріоритети конкурсу:

  • підтримка ініціатив молоді, спрямованих на подолання наслідків війни проти України, допомогу молоді, яка постраждала від агресії проти України, зокрема через волонтерство;
  • зміцнення зв’язків та обмін досвідом між громадськими організаціями України та Польщі/Литви з метою формування активної громадянської позиції молоді;
  • співпраця між молоддю та місцевими громадами задля інтеграції молоді в суспільне життя громади;
  • обмін професійним досвідом між молодіжними працівниками, молодіжними центрами та молодіжними організаціями з метою зміцнення психічного здоров’я молоді.

(більше…)

Read More

Як презентувати свою наукову діяльність: від статті до проєкту

Шановні науково-педагогічні працівники та студенти!

Із приємністю повідомляємо про зустріч із Оксаною Почапською, кандидатом наук із соціальних комунікацій, доцентом, доцентом кафедри журналістики К-ПНУ, яка є учасницею міжнародної програми PASIFIC у межах Horizon 2020.

Тема зустрічі – «Як презентувати свою наукову діяльність: від статті до проєкту».

Пані Оксана охоче поділиться досвідом реалізації власних наукових і дослідницьких стратегій в Інституті філософії та соціології Польської Академії Наук у Варшаві в межах міжнародної програми Horizon 2020 (MSCA-COFUND).

Коли? – 20 червня 2024 року, о 13.00.

Де? – ауд. 210 головного корпусу, вул. Огієнко, 61.

Формат зустрічі – змішаний.

Для участі просимо заповнити гугл форму: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd3ZOxu1InXcoENS4qOmQ_U1S2xiN94D2DHb_iwTdBHO5W0Rg/viewform

Працюємо та перемагаємо!

Підписано угоду з Університетом Саламанки (Королівство Іспанія)

Із приємністю повідомляємо, що Університет Огієнка уклав міжнародну угоду про співпрацю зі Саламанським університетом, який є найстарішим університетом Іспанії та налічує 30 000 студентів. Університет Саламанки посідає дев’яте місце за кількістю вхідних мобільностей Erasmus студентів і п’яте місце серед іспанських університетів.

Університет пропонує 81 курс на бакалаврському та магістерському рівнях, розподілених за п’ятьма галузями знань (соціальні, правові, гуманітарні та експериментальні). Загалом університет складається із 26 факультетів.

Отож, угода  відкриває нові можливості співпраці в межах програм мобільності для науково-педагогічних працівників і здобувачів вищої освіти та передбачає розвиток наукових і культурних обмінів через організацію спільних досліджень, конференцій та публікацій, дисемінації їх результатів у спільних сферах інтересів обох університетів. Окрім того, угода включає координацію освітніх заходів, проведення міжнародних колоквіумів і реалізацію спільних дослідницьких проєктів.

Детальніше ознайомитися з угодою можна за покликанням: https://drive.google.com/file/d/1HqevkQ4kB0Mk7Z5pyxwLEkKZ0EIbhacI/view?usp=sharing

Координатор укладеної угоди – відділ міжнародних зв’язків.

Працюємо та перемагаємо!

Дайджест академічної мобільності

МОЛОДІЖНИЙ ПРОЄКТ

03-11 серпня 2024 року в Ochoz u Brna, Чехія, організація Cesta Rozvoje проведе міжнародний молодіжний проєкт, у якому візьмуть участь 35 осіб віком 18-26 років та керівники груп з Чехії, України, Іспанії, Грузії, Словаччини та Латвії.

Метою проєкту є надання молоді можливості вивчати та досліджувати переваги арт-терапії як інструменту для управління й подолання стресу креативним способом.

Основні завдання проєкту включають сприяння психічному здоров’ю через сеанси арттерапії, навчання розпізнаванню та управлінню емоціями, дослідження мистецьких практик серед молоді різних культур, саморозвиток і створення медіапродуктів для мотивації інших.

Учасники мають бути громадянами або постійними мешканцями країн-учасниць, мати високу зацікавленість темами проєкту та вміти спілкуватися англійською мовою.

Проживання і харчування повністю покриваються програмою Erasmus+, а витрати на подорожі відшкодовуються відповідно до умов Erasmus+ після подання всіх необхідних документів та виконання щонайменше однієї діяльності з поширення інформації.

Детальніше про проєкт тут.

Заповнити заявку на участь за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSem4iOC1KsEIe5_GworIGsJiEkS2vHFB3YqzK8EaA3DOq6wsw/viewform

(більше…)

Read More

Підсумкова конференція за результатами тренінгу Project_Hub у межах Програми THEA Ukraine X

Університет Огієнка є учасником міжнародної Програми THEA Ukraine X, у межах якої було проведено тренінг із розвитку навичок проєктного мислення для науково-педагогічних працівників.

Нагадаємо, що учасникам було вручено запрошенняТренінг тривав 28-29 травня.

05 червня відбулася підсумкова конференція за результатами тренінгу Project_Hub.

Учасники представили 8 проєктних ідей за блоками: актуальність, вплив і робочий пакет заявок на конкурс напряму Жан Моне Програми ЄС Еразмус +, що буде оголошено у листопаді 2024 року. У динамічній атмосфері дискусія учасників засвідчила інтерес науково-педагогічних працівників до напряму Жан Моне Програми ЄС Еразмус + та сприяла створенню Команди Євроінтеграторів із прогресивними ідеями, перспективними планами та ефективними кроками, які наближають Україну до перемоги й членства в ЄС.

(більше…)

Read More

Еразмус+ у Римі: нова перемога Тетяни Мойсеєвої

Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка активно розширює свої міжнародні зв’язки, співпрацюючи з провідними університетами Європи. Університет бере активну участь у численних міжнародних програмах і проєктах, спрямованих на академічний обмін, спільні дослідження та професійний розвиток студентів і викладачів.

Із радістю повідомляємо, що студентка факультету іноземної філології Тетяна Мойсеєва продовжує успішно реалізовувати свої академічні амбіції за кордоном. Тетяна, яка навчається за спеціальністю 035 Філологія за освітньо-професійною програмою «Англійська мова і література», вже має досвід міжнародного навчання. Упродовж другого семестру 2022-2023 навчального року вона була учасницею Програми ЄС Еразмус+ та навчалася в Гданському університеті (м. Гданськ, Республіка Польща). Цей досвід став для неї важливим кроком на шляху до професійного та особистого зростання.

(більше…)

Read More