Участь Університету Огієнка в проєкті «Менеджмент інтернаціоналізації та німецько-української співпраці 2022-2023» триває

Участь Університету Огієнка в проєкті «Менеджмент інтернаціоналізації та німецько-української співпраці 2022-2023» триває

Триває участь Університету Огієнка в проєкті «Менеджмент інтернаціоналізації та німецько-української співпраці 2022-2023» (MoI Ukraine), який реалізовується за підтримки Федерального міністерства освіти та наукових досліджень Німеччини, DAAD, Ганноверського університету імені Лейбніца (Німеччина) і Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Мета проєкту «MoI Ukraine» – забезпечити учасників з українських ЗВО знаннями про різні аспекти інтернаціоналізації та навчити їх менеджменту інтернаціоналізації, а також розвивати німецько-українську співпрацю.

Із 16 до 25 березня 2023 р. Олександра Шамаріна, провідний фахівець відділу міжнародних зв’язків, і ще 15 представників відділів міжнародних зв’язків українських університетів взяли участь у другому офлайновому воркшопі в межах проєкту.

За 10 насичених робочих днів учасники проєкту відвідали:

  1. Центральний офіс DAAD(Німецька служба академічних обмінів) ум. Бонн. Представники українських університетів мали змогу поспілкуватися з керівництвом DAAD, озвучити свої проблеми та потреби в підтримці освіти під час війни.

  1. Фонд Александра фон Гумбольдта, де учасників ознайомили з можливостями академічних обмінів для українських дослідників і науковців
  2. Конференцію ректорів Німеччини, мерію м. Ганновер, VolkswagenStiftung.

  1. Міжнародний офіс Ганноверського університету імені Лейбніца, де протягом тижня учасникам щодня проводили різні тренінги та презентації: воркшопи з менеджменту конфліктів в освіті, організації міжнародної академічної мобільності; презентації про вищу освіту в Китаї, Бразилії, Індії.

Усі учасники воркшопу представили проєкти, які вони реалізують у своїх університетах. Олександра Шамаріна представила проєкт «Academic Mobility Platform». Мета проєкту – популяризація програм міжнародної академічної мобільності серед студентів К-ПНУ та підвищення рівня їхньої мотивації до участі в таких програмах.

Dr.Birgit Barden–Läufer, керівник міжнародного офісу Ганноверського університету імені Лейбніца, вручила учасникам другого офлайнового воркшопу сертифікати за успішну реалізацію проєктів у своїх університетах.

Відео учасників проєкту можна переглянути тут

Тримаємо міжнародний фронт до Перемоги!

Comments are closed