Study in Europe Networking Reception

Study in Europe Networking Reception

Зустрітися з представниками університетів  десяти європейських країн у Києві!.. Про таку можливість можна було мріяти працівникам відділу міжнародних зв’язків Аллі Хоптяр і Тетяні Сторчовій дуже  довго. І ось вона стала реальністю!

Готель “Хаятт” гостинно відчинив двері для українських та європейських університетів.

Пріоритетними на зустрічі для нас були перемовини щодо участі в програмі Еразмус+, обговорювалися також умови реалізації програм подвійних дипломів, стажування в межах DAAD тощо. Анонсовану зустріч відкрив голова відділу міжнародної вищої освіти німецької академічної служби обмінів DAAD DrGuido Schnieders, котрий після вступного звернення до всіх присутніх запросив до слова посла, голову представництва Європейського Союзу в Україні Хюгу Мінгареллі.

Із паном Мінгареллі нам пощастило познайомитися особисто. Він був приємно вражений столітньою історією Університету Огієнка та його здобутками. Пана посла цікавив наш досвід участі в програмі Еразмус+. Ми зосередили увагу на тому, що платформа програми є безцінною для оновлення системи вищої освіти українських університетів, адже нові контакти стають основою для реалізації інших важливих міжнародних проектів.

Упродовж двох годин нам вдалося познайомитися з представниками національних офісів Еразмус+ Естонії, Німеччини, Франції та обмінятися з ними контактною інформацією про Університет Огієнка.

Пані Сільва Вілуп із відділу освітніх програм фундації Archimedes (Естонія, м.Таллінн) була щиро рада нашому знайомству. Віримо, що такі знайомства стануть гарним початком нашої подальшої співпраці.

Із проректором з міжнародних зв’язків одного з університетів Португалії паном Карлосом обговорили спільні навчальні програми, зокрема туризм та деякі мистецькі спеціальності.

Окрім знайомств і перемовин з іноземними колегами, нам вдалося поспілкуватися і з представницями університетів Києва й Харкова та визначитися з напрямками інтерінституційної співпраці.

Ми щиро віримо, що професійний кадровий потенціал нашого університету, його ефективний менеджмент, високий рівень довіри до нашої alma mater є вагомим підґрунтям для всієї університетської спільноти рухатися вперед, розвиватися та займати престижні позиції на міжнародному ринку освітніх послуг.

Comments are closed