Зустріч на фізико-математичному факультеті щодо ініціювання ідей проєктів за програмою Жан Моне

Зустріч на фізико-математичному факультеті щодо ініціювання ідей проєктів за програмою Жан Моне

04 квітня керівник відділу  міжнародних зв’язків  Університету Огієнка Тетяна Сторчова організувала зустріч для науково-педагогічних працівників фізико-математичного факультету з метою ініціювання ідей для проєктів за програмою Жан Моне.

Тетяна Володимирівна провела короткий екскурс в історію функціонування  програми та в інтерактивній формі донесла до учасників зустрічі інформацію про важливість грантових проєктів як для нашого університету, науково-педагогічних працівників і студентів, так і для українського суспільства загалом.  Представлений успішний досвід роботи українських ЗВО за грантовими програмами Жана Моне свідчить про його дієвість та перспективність.

Програма імені Жана Моне – це одна з освітніх програм Європейського Союзу, названа на честь одного з засновників ЄС, мета якої полягає в підвищенні рівня знань та поінформованості суспільства з питань європейської інтеграції, яке відбувається через стимулювання викладання та дослідницької діяльності в цьому напрямі. У межах програми Жана Моне Європейський Союз виділяє кошти університетам на започаткування викладання освітніх курсів, пов’язаних із тематикою європейської інтеграції та розвитком наукової діяльності в зазначеній сфері. Мінімальна тривалість модуля повинна становити  40 академічних годин на один навчальний рік.

Реалізація проєктів за програмою Жана Моне дає студентам унікальні можливості ознайомитись з основними цінностями й принципами, на яких ґрунтується політика ЄС,  зрозуміти важливі аспекти європейської політики, культури, економіки, історії та освіти, досліджувати питання, пов’язані з європейсько-українськими відносинами.

Усі проєкти починаються з генерування ідей, які потрібно перетворити у перспективні задуми, тому заохочуємо увесь викладацький і студентський колектив фізико-математичного факультету К-ПНУ, а також наших стейкголдерів активно долучатись до цього процесу.

Тетяна Поведа,
заступник декана фізико-математичного факультету
з наукової роботи та міжнародних зв’язків

Comments are closed