English відкриває перспективи програми Erasmus+

English відкриває перспективи програми Erasmus+

15 червня 2023 року було проведено тестування з англійської мови для здобувачів вищої освіти К-ПНУ, які вирішили долучитися до міжнародних просторів Програми ЄС Еразмус+. Тестування проводилось для тих здобувачів, які не мають сертифікатів на підтвердження рівня володіння англійською мовою відповідно до Загальноєвропейських рекомендацій з мовної освіти. Цього разу учасники виборювали свої позиції на навчання у Гданському університеті (Республіка Польща)  відповідно до укладеної міжінституційної угоди .

Тестування складалося із двох частин: онлайнове тестування на платформі Online language support від Європейської Комісії  у лабораторії цифрової економіки кафедри економіки підприємства (210 ауд. головного корпусу) та частина говоріння (speaking skills). Висловлюємо подяку доценту кафедри англійської мови Ірині Мельник за фахову допомогу у проведенні цієї частини тестування.

На тестування з англійської мови було зареєстровано 26 здобувачів, з них взяло участь 17:

  • Історичний факультет – 1;
  • Навчально-науковий інститут української філології та журналістики – 3;
  • Педагогічний факультет – 2;
  • Природничо-економічний факультет – 1;
  • Факультет іноземної філології – 6;
  • Факультет спеціальної освіти, психології та соціальної роботи – 3;
  • Фізико-математичний факультет – 1.

Отож, 14 здобувачів вищої освіти підтвердили свій рівень володіння англійською мовою відповідно до Загальноєвропейських рекомендацій з мовної освіти на рівні В1 та вище.

Принагідно хочемо наголосити на тому, що визначення рівня володіння англійською мовою є лише частиною процедури проведення конкурсу, оскільки ранжування учасників здійснюється відповідно до таких компонентів як академічний профіль, академічна успішність (не менше 75 балів) та мотиваційний лист.

Тримаємо міжнародний стрій задля ПЕРЕМОГИ!

Comments are closed