Once Erasmus – always Erasmus!

Once Erasmus – always Erasmus!

Наталія Мєлєкєсцева,
доцент кафедри теорії та
методик початкової освіти,
кандидат філологічних наук

У межах Програми ЄС Еразмус+ за напрямом КА171 (викладання) з 14 по 18 листопада 2022 р. взяла участь у міжнародній академічній мобільності на базі Жешувського університету (Польща).

Відповідно до плану роботи провела 8 год. лекційних занять для студентів 2-3 курсів Інституту педагогіки. На лекціях розглянули систему освіти в Україні, реформу «Нова українська школа», актуальні проблеми початкової освіти та особливості роботи з дітьми молодшого шкільного віку під час війни. Також презентувала здобувачам вищої освіти наше місто й Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка.

Польські студенти – такі ж, як і студенти в усьому світі: розумні, допитливі, щирі й веселі, на заняттях активно комунікували й дискутували.

Також провела воркшоп «З Україною в серці» для здобувачів вищої освіти, які навчаються в Жешувському університеті за Програмою Еразмус+. Студентки з Іспанії, Греції та Туреччини пізнавали Україну, її культуру та традиції, цінності та надбання, якими ми, українці, пишаємося. Разом ми виготовили ляльки-кутасики жовто-блакитного кольору як символ єдності й незламності України.

У межах Програми зустрілася з колегами з кафедри дошкільної та початкової освіти Інституту педагогіки, поділилися досвідом підготовки вчителів початкових класів, узгодили можливі напрями й форми спільної роботи. Щиро вдячна викладачам Жешувського університету за теплий прийом та злагоджену роботу.

Вважаю, що Програма міжнародної академічної мобільності Еразмус+ відкриває нові горизонти для професійного розвитку та міжнародної співпраці, сприяє особистісному зростанню, надихає та мотивує розвиватися і вдосконалюватися. Можливість долучитися до міжнародної академічної спільноти, представити університет на міжнародному рівні, попрацювати з іноземними студентами – це цікавий і неоціненний досвід!

Вкотре переконалася, що українська освіта – це європейська освіта, яка повною мірою реалізує європейські цінності. Ми вміємо викладати сучасно та якісно, врахувавши інновації в освіті та розвиток технологій. А знання іноземних мов – це “must have” сучасного викладача й студента!

Тримаємо наш освітянський стрій! Якісна освіта сьогодні – це наш внесок до перемоги!

Comments are closed