Реалізація проєкту з менеджменту інтернаціоналізації К-ПНУ: перший офлайн-воркшоп у Ганновері

Реалізація проєкту з менеджменту інтернаціоналізації К-ПНУ: перший офлайн-воркшоп у Ганновері

У межах реалізації проєкту «Менеджмент інтернаціоналізації та німецько-української співпраці 2022-2023» з 26 вересня по 02 жовтня 2022 р. Олександра Шамаріна, провідний фахівець відділу міжнародних зв’язків, взяла участь у воркшопі в Ганноверському університеті імені Лейбніца (м. Ганновер, Німеччина).

Протягом семи днів 14 учасників проєкту з різних університетів України відвідували презентації і тренінги, присвячені темі інтернаціоналізації вищої освіти. Серед спікерів  воркшопу були керівник міжнародного офісу Ганноверського університету імені Лейбніца Біргід Барден-Льойфер, заступник керівника міжнародного офісу Маркус Хопп. Вони презентували структуру міжнародного офісу, основні його завдання та принципи роботи. Отримані знання дуже актуальні для розвитку міжнародної діяльності в Університеті Огієнка.

У межах насиченої програми учасники проєкту відвідували факультети університету, слухали виступи представників міської влади щодо досвіду налагодження наукової мережі між німецькими університетами тощо. Один захід відбувся в онлайн-форматі на тему «Кризовий менеджмент в навчальних закладах».  Спікер – Ганна Толстанова, проректор з наукової роботи КНУ ім. Тараса Шевченка представила «Професійну мережу менеджерів освіти та науки України (PNRM)», членом якої є і К-ПНУ. Презентацію про мережу можна переглянути за покликанням.

Тренінги з міжкультурної комунікації, налагодження та розвиток міжнародних партнерств, академічна мобільність та перезарахунок результатів, – ці та багато інших тем обговорювалися  на зустрічах у межах воркшопу.

30 вересня та 1 жовтня відбувся захід «Дні України у Нижній Саксонії», на якому учасники проєкту мали змогу поспілкуватися із представниками німецьких громадських організацій, навчальних закладів та місцевої влади. Університет Огієнка було представлено учасникам заходу під час постер-сесії.

Дякуємо Юлії Штефанко, керівникові пресцентру університету, за допомогу в підготовці постеру про К-ПНУ. А також висловлюємо подяку Анатолію Ковальчуку, старшому викладачеві кафедри теорії та методик початкової освіти, за створення патріотичних сувенірів.

Тримаємо міжнародний стрій до Перемоги!

Comments are closed