Academic Mobility Platform в Університеті Огієнка

Academic Mobility Platform в Університеті Огієнка

У січні 2022 року Університет Огієнка переміг у конкурсі на участь у проєкті «Management of Internationalisation and GermanUkrainian Academic Cooperation 2022-2023 (MoI Ukraine, який реалізується за підтримки Федерального Міністерства освіти та наукових досліджень Німеччини, DAAD, Ганноверського університету імені Лейбніца (Німеччина) та Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Окрім К-ПНУ, у проєкті беруть участь 15 університетів із різних куточків України: Ужгорода, Києва, Тернополя, Житомира, Кривого Рогу, Херсона, Ніжина, Одеси, Полтави, Переяслава, Сєвєродонецька та Дніпра.

Основні завдання проєкту:

  • підтримка інтернаціоналізації українських університетів;
  • поширення знань про різні аспекти інтернаціоналізації;
  • підвищення кваліфікації персоналу університету для управління процесами та завданнями інтернаціоналізації у сфері вищої освіти;
  • удосконалення soft skills, міжкультурної компетенції, управління проєктами, конфліктами та змінами;
  • сприяння німецько-українському академічному співробітництву;
  • розбудова та зміцнення наукової співпраці в Україні, Німеччині та за кордоном.

Щомісяця учасники проєкту долучалися до онлайн-навчання, яке проводили фахівці з інтернаціоналізації різних європейських університетів: Nataliya Butych, регіональний координатор в Центральній та Східній Європі міжнародного офісу Ганноверського університету імені Лейбніцаdr.Birgit BardenLäufer, керівниця міжнародного офісу Ганноверського університету імені ЛейбніцаdrFiona Hunter, керівниця центру інтернаціоналізації вищої освіти Католицького університету Святого Серця (м. Мілан, Італія);  Elspeth Jones, професор Університету Лідса  (Велика Британія); Tanja Reiffenrath, проєктний координатор Геттінгенського університетуSake Jager, проєктний менеджер Університету Гронінгена  (Нідерланди).

Минулого тижня учасники презентували свої проєкти, які будуть реалізовані в університетах в межах проєкту «Management of Internationalisation and GermanUkrainian Academic Cooperation 2022-2023 (MoI Ukraine.

Олександра Шамаріна, провідний фахівець відділу міжнародних зв’язків презентувала розроблений проєкт «Academic Mobility Platform».

Метою Academic Mobility Platform є популяризація програм міжнародної академічної мобільності серед студентів та підвищення рівня їхньої мотивації до участі у таких програмах.

Основними завданнями Academic Mobility Platform є:

  1. Організація зустрічей на тему «Програми міжнародної академічної мобільності» зі студентами усіх факультетів і навчально-наукового інституту української філології та журналістики (орієнтовно вересень-листопад 2022 року).
  2. Проведення опитування серед студентів щодо обізнаності про програми академічної мобільності та вмотивованості до участі в них (листопад-грудень 2022 року).
  3. Організація воркшопів для студентів, які зацікавлені в участі у програмах міжнародної академічної мобільності (лютий – травень, 2023 року).

Усі матеріали зустрічей та інша корисна інформація будуть розміщені у вкладці Academic Mobility Platform.

Працюємо задля європейського майбутнього Університету Огієнка!

Тримаємо міжнародний стрій!

Comments are closed