Інтернаціоналізація в Університеті Огієнка: новий міжнародний проєкт

Інтернаціоналізація в Університеті Огієнка: новий міжнародний проєкт

Університет Огієнка переміг у конкурсі на участь у проєкті «Management of Internationalisation and German-Ukrainian Academic Cooperation 2022-2023 (MoI Ukraine)», який реалізовуватиметься за підтримки Федерального міністерства освіти та наукових досліджень Німеччини, DAAD, Ганноверського університету імені Лейбніца (Німеччина) та Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Серед учасників проєкту – представники відділів міжнародних зв’язків 16 університетів з усіх куточків України. К-ПНУ в проєкті представляє Олександра Шамаріна, провідний фахівець відділу міжнародних зв’язків К-ПНУ.

Мета проєкту «MoI Ukraine» – забезпечити учасників з українських ЗВО знаннями про різні аспекти інтернаціоналізації та навчити їх менеджменту інтернаціоналізації, а також розвивати німецько-українську співпрацю. Навчання складатиметься з 5 модулів:

1. Background knowledge of internationalization

2. Competencies on the design and management of internationalization

3. Soft skills

4. Management skills

5. Practical part

Усі учасники «MoI Ukraine» протягом 18 місяців реалізовуватимуть проєкти з розвитку інтернаціоналізації у своєму ЗВО. В Університеті Огієнка буде запущена «Платформа академічної мобільності», основним завданням якої є зростання кількісних і якісних показників академічної мобільності.

12 січня відбулася перша організаційна онлайн-зустріч учасників «MoI Ukraine», координатором якої була Наталія Бутич, представниця міжнародного офісу Ганноверського університету імені Лейбніца. Упродовж зустрічі учасники ознайомились із детальною програмою проєкту, мали змогу поставити питання та отримати вичерпні відповіді.

Отож, попереду насичених 18 місяців плідної та відповідальної роботи на шляху інтернаціоналізації Університету Огієнка…

Stronger together!

Comments are closed