Перший проєкт САМ Україна від Британської Ради завершено, на старті – другий

Перший проєкт САМ Україна від Британської Ради завершено, на старті – другий

Ми довго чекали на початок проєкту внутрішньої академічної мобільності САМ Україна, який минулого навчального року було відтерміновано кілька разів через ситуацію із Covid-19. Однак новий навчальний рік розпочався успішно, і 18 вересня нам вдалося зустріти 10 студентів Київського університету імені Бориса Грінченка на залізничному вокзалі Кам’янця-Подільського, а 10 студентів-огієнківців спеціальності 016 Спеціальна освіта радо вітали наші партнери в столиці.

Поселення студентів до гуртожитку, перше знайомство грінченківців з академічною групою, факультетом спеціальної освіти, психології і соціальної роботи, гарантом освітньої програми Олексієм Гавриловим, деканом факультету Віталієм Співаком та його заступницями Наталією Гевчук і Наталією Дідик, науково-педагогічними працівниками факультету стали відправною точкою мобільності тривалістю вісім тижнів.

Зустріч учасниць мобільності з ректором університету Сергієм Копиловим, екскурсія до музею історії нашої alma mater, перші враження від Старого міста, його околиць та неймовірної атмосфери золотої осені Кам’янця-Подільського сприяли успішному навчанню за такими навчальними компонентами, як: Логопедія, Логопедичний практикум, Українська мова зі спеціальною методикою навчання дітей з ТПМ (разом 12 кредитів ЄКТС), які попередньо були погоджені обома сторонами та зафіксовані в Угодах про навчання кожного учасника перед початком мобільності.

Окрім навчання, учасниці мобільності спільно зі своїми одногрупниками відвідали пам’ятні історичні місця Старого міста та його фортеці, відчули магію славетної Бакоти, милувались неповторною архітектурою Хотинської фортеці.

Фінальним акордом мобільності стала зустріч із першим проректором університету Володимиром Дубінським, який вручив учасницям мобільності академічні довідки про оцінки за період навчання в К-ПНУ.

Лише злагоджена робота всіх структурних підрозділів університету, залучених до реалізації проєкту САМ Україна, зробила цей проєкт успішним.

Comments are closed