Навчальна поїздка до Чеської республіки в межах проєкту «Зміни педагогічних факультетів та університетів у 21 столітті»

Навчальна поїздка до Чеської республіки в межах проєкту «Зміни педагогічних факультетів та університетів у 21 столітті»

З 10-го по 15 жовтня 2021 року професорка, завідувачка кафедри української мови Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка Людмила МАРЧУК взяла участь у навчальній поїздці до Чеської республіки «Стратегія і тренди, що підтримують розвиток і модернізацію університетів». Поїздка відбулась в межах проєкту «Зміни педагогічних факультетів та університетів у 21 столітті».

Програма передбачала знайомство з роботою педагогічного факультету Університету імені Масарика (м.Брно) та факультету гуманітарних студій Університету імені Томаша Баті(м.Злін).

Спікери торкнулись питань міжнародної співпраці (доктор Зденєк Янік, заступник декана з інтернаціоналізації Університету імені Масарика), кар’єрного зростання студентів (магістр Давід Кошатка, референт із зарубіжних зв’язків Університету імені Масарика), інструментів модернізації академічного середовища (магістр Петер Покорний, директор відділу по роботі з персоналом Університету імені Масарика); дослідницьких проєктів як частини науково-творчої діяльності факультету (доктор Якуб Гладік, доцент Університету імені Томаша Баті); докторського навчання та його значення для розвитку університету (доктор Радім Шіп, викладач Університету імені Томаша Баті).

Докторка Ленка Ґулова, головна адміністраторка проєкту, провела обговорення проєкту, дискусію щодо оцінки освітнього середовища українських університетів. Завершилась поїздка прийомом у ректораті Університету імені Томаша Баті (доктор Ян Календа, проректор з якості) та врученням сертифікатів участі в міжнародному стажуванні (докторка Ленка Ґулова та Зденка Вагнерова).

Comments are closed