Триває підготовка до внутрішньої академічної мобільності в межах програми САМ Україна від Британської Ради (House of Europe)

Триває підготовка до внутрішньої академічної мобільності в межах програми САМ Україна від Британської Ради (House of Europe)

06 вересня в читальній залі №2 головного корпусу К-ПНУ відбулась спільна зустріч здобувачів вищої освіти бакалаврського рівня спеціальності 016 Спеціальна освіта факультету спеціальної освіти, психології і соціальної роботи, гаранта освітньої програми доцента Олексія Гаврилова, декана факультету спеціальної освіти, психології і соціальної роботи Віталія Співака та відділу міжнародних зв’язків.

Ішлося про особливості реалізації національної академічної мобільності, яка стала для нас можливою завдяки перемозі в конкурсі від програми House of Europe.

Для довідки. Це програма обміну між університетами з різних областей України. Програма схожа до Еразмус+: два ЗВО домовляються про обмін і беруть на себе організацію. Програма House of Europe створює для цього систему та виділяє фінансування, щоб компенсувати адміністративні витрати та виплати студентам. Програма розроблена за погодженням Міністерства освіти й науки України.

Учасники обміну відвідують заняття, живуть у гуртожитках і беруть активну участь у житті університету. Програма застосовує систему трансферу кредитів ЄКТС, тож студентам не потрібно проходити програму двічі або складати додаткові іспити.

До студентів звернувся завідувач кафедри логопедії та спеціальних методик, кандидат психологічних наук, доцент, гарант освітньої програми 016 Спеціальна освіта Олексій Гаврилов, який наголосив на важливості участі у САМ Україна та її цінності для освітньої програми загалом. Олексій Вікторович описав перелік навчальних дисциплін, які опановуватимуть студенти в Київському університеті імені Бориса Грінченка.

Керівник відділу міжнародних зв’язків, доцент Тетяна Сторчова коротко схарактеризувала етапи розвитку мобільності САМ Україна у співпраці з Британською Радою та університетом-партнером (із деталями можна ознайомитись за покликанням https://inter.kpnu.edu.ua/uk/mizhnarodni-prohramy-ta-proiekty/).

Провідний фахівець відділу міжнародних зв’язків Олександра Шамаріна, яка забезпечує документальний супровід мобільності, надала студентам вичерпну інформацію щодо заповнення таких документів, як: заява, угода про навчання, індивідуальний план мобільності і договір учасника мобільності.

Декан факультету спеціальної освіти, психології і соціальної роботи, доцент Віталій Співак запевнив у якісній двосторонній реалізації мобільності, адже наш університет зустрічатиме 10 здобувачів вищої освіти з університету-партнера згаданої спеціальності.

Віримо, що новий досвід організації та проведення внутрішньої академічної мобільності в межах САМ Україна спеціальності 016 Спеціальна освіта стане гарним початком для відкриття нових вікон мобільностей на освітніх програмах К-ПНУ.

Comments are closed