Іван Боровець та Оксана Рудь – учасники Національної стипендійної програми Словацької Республіки

Іван Боровець та Оксана Рудь – учасники Національної стипендійної програми Словацької Республіки

Із приємністю повідомляємо про те, що кандидат історичних наук, доцент кафедри всесвітньої історії Іван Боровець та студентка спеціальності 032 (Історія та археологія) Оксана Рудь розпочинають свою міжнародну академічну мобільність у межах Національної стипендійної програми Словацької Республіки. Наприкінці минулого тижня ректор університету Сергій Копилов вручив сертифікати учасникам Програми та привітав їх із перемогою.

Зауважимо, що Іван Боровець став учасником уже вдруге, адже свою першу перемогу в конкурсі він здобув у 2019 році https://meridian.kpnu.edu.ua/2019/10/07/national-scholarship-programme-of-the-slovak-republic-ivan-borovets/

Свою другу мобільність у межах престижної програми Іван Боровець впродовж вересня 2021 року реалізує у формі наукового стажування в Інституті історії Словацької академії наук. Згідно з програмою стажування його куратором призначено заступника директора Інституту, доктора філософії, доцента Петера Шолтеса (зліва на фото). Іван Іванович проходить  стажування у відділі новітньої історії 1918-1945 рр., який очолює доктор філософії Міхал Шварц (справа на фото).

Активна позиція Івана Боровця, який є заступником декана з міжнародних зв’язків історичного факультету, стала основою для ще однієї історії успіху студентки факультету другого рівня вищої освіти спеціальності 032 Історія та археологія Оксани Рудь, яка виборола свою перемогу у конкурсі наприкінці минулого навчального року. Оксана навчатиметься за своєю спеціальністю в закладі вищої освіти Словаччини – Католицькому університеті в місті Рожумберок, який є нашим закладом-партнером за Програмою ЄС Еразмус+. Оксана реалізовуватиме свою мобільність з 20 вересня 2021 до 20 лютого 2022 року. Усі документи, необхідні для мобільності, укладено відповідно до нормативних документів К-ПНУ.

Отож, академічна успішність, знання іноземних мов, високий науковий потенціал та бажання професійного та особистісного розвитку є завжди запорукою успіху!

До нових історій успіху, Огієнкова спільното!

Comments are closed