Організаційна зустріч у межах міжнародного проєкту «Зміни педагогічних факультетів та університетів у ХХІ столітті» від Університету імені Масарика

Організаційна зустріч у межах міжнародного проєкту «Зміни педагогічних факультетів та університетів у ХХІ столітті» від Університету імені Масарика

Університет імені Масарика (Чеська Республіка) уже третій рік поспіль є нашою партнерською інституцією, яка за підтримки Чеської агенції розвитку, ділиться надзвичайно потужним досвідом реалізації актуальних та важливих процесів, без яких неможливе становлення якісної системи вищої освіти в Україні.

Починаючи від 2017 року, науково-педагогічні працівники та провідні фахівці, адміністративний персонал нашої alma mater є учасниками проєкту «Прогресивне управління університетом» (2017-2018 рр.) та проєкту «Зміни педагогічних факультетів та університетів у ХХІ столітті» https://inter.kpnu.edu.ua/zminy-pedahohichnykh-fakultetiv-ta-universytetiv-u-21-stolitti-onlain-zustrich/(2019-2021 рр.), які реалізує один із найуспішніших університетів Чехії – Університет імені Масарика https://www.muni.cz/en 

6 жовтня 2020 року чеськими організаторами була проведена онлайн-зустріч, на якій упродовж трьох годин презентувались та обговорювались теми, запропонованого нового онлайн-курсу. Модерували зустріч Зденка Вагнерова, Ленка Гулова – представниці академічного складу Університету імені Масарика.

Тематика курсу є надзвичайно актуальною з огляду на питання акредитації освітніх програм, стратегій інтернаціоналізації, можливостей академічної мобільності, проєктної діяльності тощо.

Отож, у межах реалізації проєкту, у якій беруть цьогоріч участь 20 інституцій України, буде проведено два онлайн курси:

Підтримка науковців в університетах, особливо у сфері науки і досліджень, та підвищення їхньої академічної мобільності.

Внутрішня оцінка вищих навчальних закладів.

Наш університет на зустрічі представляли Тетяна Пилипюк, доцент кафедри інформатики, заступник декана факультету з навчальної роботи та забезпечення якості вищої освіти, кандидат фізико-математичних наук, Антон Ковальчук, аспірант другого року навчання історичного факультету, Тетяна Сторчова, доцент кафедри англійської мови, кандидат педагогічних наук, керівник відділу міжнародних зв’язків, Геннадій Бесарабчук, керівник навчально-методичного центру забезпечення якості освіти.

Віримо, що участь Університету Огієнка у проєкті відкриє нові можливості освітніх програм, розширить горизонти міжнародних зв’язків та стане продовження якісних змін у забезпеченні якості вищої освіти Огієнкового університету.

Covid-19 вносить нові можливості у віртуальність міжнародної академічної мобільності, а отже розширює діапазон наших можливостей долучення до світу інновацій та якості європейського досвіду. Старт 12 жовтня.

Реєстрація на курс триває. Усіх зацікавлених долучитися до курсу запрошуємо до відділу міжнародних зв’язків через:

– нашу корпоративну пошту inter_office@kpnu.edu.ua,

– наш інстаграм  https://www.instagram.com/kpnu_international/

– наш фейсбук @ohiienkouniversity.inter.office

 

Будемо раді допомогти!

 

Comments are closed