Стипендії Fulbright для молодих дослідників та викладачів

Стипендії Fulbright для молодих дослідників та викладачів

Офіс Програми академічних обмінів імені Фулбрайта оголошує конкурс для молодих дослідників та викладачів Fulbright Research and Development Program – стипендії для проведення досліджень в університетах США тривалістю від шести до дев’яти місяців.

У конкурсі можуть брати участь особи віком до 40 років з дворічним професійним досвідом: викладачі; аспіранти та дослідники, які ще не мають наукового ступеня; кандидати наук; адміністратори вищих навчальних закладів; співробітники науково-дослідних установ; журналісти; фахівці з бібліотечної, музейної та архівної справи; спеціалісти у сфері управління культурою; працівники громадських організацій (НДО).  

Конкурсні напрямки охоплюють гуманітарні, соціальні, точні, технічні та природничі дисципліни. Виключенням є тільки бізнес-сфера. 

Основні вимоги до кандидатів:

  • мати українське громадянство та проживати в Україні;
  • викладати (на умовах повної або неповної ставки) у ВНЗ або мати щонайменше 2 роки досвіду викладання, навчання в аспірантурі, дослідницької, адміністративної роботи у системі вищої освіти або 2 роки професійного досвіду у відповідній у галузі;
  • володіти англійською мовою на рівні достатньому для професійного спілкування в англомовному академічному середовищі (TOEFL iBT не менше 80 балів);
  • повернутись в Україну на 2 роки після завершення терміну гранту відповідно до вимог візи J-1, яку отримують учасники програм обмінів;
  • подаватись на іншу дослідницьку програму Fulbright Scholar не раніше ніж через 2 роки після перемоги у конкурсі за програмою Fulbright Research and Development Program.

Ознайомитися з інформацією про фіналістів програми  Fulbright Research and Development Program за різні роки можна на сторінках фулбрайтівських вісників.

Дедлайн подачі заявок –  1 листопада 2020 року (онлайн).

Успіхів!

Comments are closed