Олександра Стара: історія успіху

Олександра Стара: історія успіху

Олександра Стара – студентка факультету української філології та журналістики й, водночас, наша Erasmus Alumni. Нагадаємо, що її місцем навчання був Католицький Університет у місті Ружомберок (Республіка Словаччина). Там Саша навчалась, подорожувала та набувала нового досвіду цілих чотири місяці. «Еразмус+ – це не просто зміна середовища, це насправді зміни зсередини» – так коментує Олександра свою участь у програмі.

Активна, цілеспрямована, відповідальна та креативна – Саша наважилася взяти участь у програмі Еразмус+. Із інтерв’ю, де Олександра розповідає відділу МЗ про досвід участі, можна дізнатись багато цікавого про експресивну, проте оптимістичну підготовку, а також про нелегку, але терпеливу й наполегливу працю задля успіху.

Для Олександри це була гра з перепонами:

  • написати мотиваційний лист і скласти CV;
  • пройти конкурсний етап із комісією на чолі з ректором Університету Сергієм Копиловим;
  • підготувати необхідні документи (їх перелік можна знайти на сайті відділу МЗ у рубриці «Довідник учасника» – ось тут;
  • владнати технічні пункти з біометричним паспортом, туристичним страхуванням, фотокартками та навіть довідкою про несудимість (авжеж, усе дуже серйозно). А ще – придбати нарешті квитки!

Звичайно, все було новим: місця, ЗВО, дисципліни, викладачі й, врешті, оточення. Потрібно було звикнути до гуртожитку, нових товаришів, адаптуватись не лише до англійської, але й до словацької мови, підібрати вдалий розклад – а тоді вчитись, подорожувати і ще раз вчитись. Адже, за словами першого ректора університету Івана Огієнка, – «Вчитись треба все життя».

Сьогодні Олександра працює за своєю професією на телеканалі «ТРК Україна» у м. Київ. Ледь не щодня вона ділиться світлинами робочого процесу в соціальних мережах – на них дівчина усміхнена та щаслива.

Про те, як почала працювати на телеканалі, Саша розповідає таке: «Останні дні травня 2019 року. Я саме повертаюся зі Словаччини, де 4 місяці навчалася за програмою Еразмус+. У поїзді починаю усвідомлювати – один з найкращих періодів життя закінчився. Що далі?

«Привіт! Ти будеш в Києві завтра? Є вакансія!» – саме з цього повідомлення розпочався наступний, але не менш важливий етап мого життя.

Усе літо я стажувалася на одному з головних телеканалів України – ТРК «Україна», а осінь розпочала на посаді кореспондентки. Пошук інформації, зйомки, інтерв’ю – це стало для мене буденністю. Навіть після важкого робочого дня я розумію, що з вибором професії не помилилася. Журналістика – це більше ніж про новини, це про людей».

Зараз, в умовах карантину, Саша працює дистанційно (активно й творчо).  Наголошує: «Завдань не стало менше, а ось бажання працювати якісніше та краще збільшилось. У самоізоляції намагаюся частку «само» ставити скрізь. Це можливість більше пізнати себе, зрозуміти свої цілі й плани (а не ті, які щодня нав’язує суспільство), це час для себе. Гадаю, що кожному варто «заглянути» глибше, ніж зазвичай. Вірю, що все буде добре».

Що ж далі? Дівчина з посмішкою говорить, що ділитися заздалегідь планами – не в її стилі. Проте, мрій і цілей є багато: «На щастя, всі вони (мрії) мають властивість здійснюватися. Іноді – змінюються за кращим сценарієм, ніж мій власний».

Університет Огієнка щиро радіє за свою студентку. Успіх – це великій та маленькі кроки до своєї мети. Еразмус – це крок, який варто зробити, аби розпочати свою історію успіху.

Comments are closed