Конкурс есе від APREI

Конкурс есе від APREI

Українська Асоціація Викладачів та Дослідників Європейської Інтеграції запрошує студентів взяти участь у конкурсі есе: “Як коронавірус вплине на європейську інтеграцію та солідарність: випробування кризою, шанси на оновлення”.

«Вже сьогодні ми всі усвідомлюємо, що світ вже ніколи не буде таким, як раніше, з огляду на масштабність наслідків спалаху коронавірусу. Водночас відомо, що пандемії, як і інші глобальні виклики часто слугували новим потужним імпульсом для розвитку людства. Чи можна спрогнозувати, які зміни в житті сучасної людини може спричинити COVID-19? Для наукового світу цей досвід може стати корисним, адже може тимчасово покращитися екологічна ситуація, можуть з’явитися нові підходи до забезпечення національної безпеки чи протидії інформаційній агресії, виникнути альтернативні форми навчання чи працевлаштування тощо» – пише редактор Євродайджест.

APREI запрошує студентів поміркувати про потенційні зміни, які можуть бути спричинені COVID-19 у медичній, екологічній, економічній, а можливо і у політичній та інших сферах.

Ваші роздуми про те «як коронавірус може вплинути на європейську інтеграцію, чи є випробування кризою однозначно негативними, чи є шанси на оновлення європейської солідарності та посилення європейських цінностей, які життєві уроки на майбутнє маємо засвоїти» потрібно вмістити у конкурсне есе.

Умови конкурсу:

Конкурс є відкритим для студентів ЗВО України освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр»/«магістр» будь-якої спеціальності.

Текст приймається як від одного автора, так і від групи авторів із кількох осіб.

Мова есе: українська або англійська.

Основні завдання конкурсу:

  • Відповідність есе зазначеній тематиці та умовам конкурсу;
  • Повнота розкриття теми;
  • Наявність власної аргументованої точки зору;
  • Логічність викладу думок та переконливість;
  • Актуальність висловлених позицій та спрямованість на новизну;
  • Креативність та оригінальність стилю;
  • Грамотність тексту та охайність оформлення.

Рекомендований обсяг есе – максимум 1000 слів.

Винагорода: автори кращих робіт отримають дипломи та грошові премії: 5000 грн за перше місце, за друге і третє – 3000 грн та 2000 грн відповідно. Кращі роботи можуть бути опубліковані в інформаційних джерелах із зазначенням авторства.

Для участі у конкурсі треба заповнити реєстраційну форму та завантажити есе за посиланням.

Дедлайн

Есе приймаються по 19 квітня 2020 р.

Результати

Інформація про результати відбору буде повідомлена на особисту електронну пошту авторів 11 травня 2020 р.

Nota bene!

На конкурс не приймаються роботи, які не відповідають тематиці конкурсу, подані після встановленого строку, містять неоригінальний текст тощо. Кожна робота буде перевірятись конкурсним журі на виявлення плагіату.

Конкурсні есе будуть оцінені членами правління Української Асоціації Викладачів та Дослідників Європейської Інтеграції (APREI, aprei.com.ua) та координаторами проєктів програми Еразмус+ напряму ім. Жана Монне.

Comments are closed