ПРОГРАМА ПЕТРА ЯЦИКА ДЛЯ ДОСЛІДЖЕННЯ УКРАЇНИ (очікуються заявки від кандидатів на 2020-2021 навчальний рік)

ПРОГРАМА ПЕТРА ЯЦИКА ДЛЯ ДОСЛІДЖЕННЯ УКРАЇНИ (очікуються заявки від кандидатів на 2020-2021 навчальний рік)

Стипендіатам, які вивчають Україну за межами Онтаріо, пропонується подати заявку на фінансування за програмою Петра Яцика на Українозавство (the Study of Ukraine) – Центр європейських, російських та євразійських досліджень (CERES), Університет Торонто (2020-2021 навчальний рік). Кандидати, які успішно пройдуть етапи конкурсу, проводитимуть дослідження та матимуть змогу працювати зі вченими під час перебування в CERES.

Учасники також матимуть можливість презентувати результати своїх досліджень і брати участь у тематичних наукових заходах. Зазвичай, такі події заплановані на період осінньої та зимової сесій університету, тобто у період з вересня по квітень.

Крім того, щороку програма Петра Яцика – у партнерстві з Дослідно-освітнім консорціумом із вивчення Голодомору (HREC) – підтримує одного науковця, дослідження якого стосується теми Голодомору. Успішні апліканти матимуть фідбек від взаємодії не лише з науковцями з громади університету Торонто, а й з тими, хто бере участь у проєктах HREC. Їм буде надано доступ до архівів Українсько-канадського дослідницько-документаційного центру, де розташований HRЕС (у десятьох хвилинах від CERES) – архіви, які містять неопубліковані записи очевидців Голодомору та велику колекцію мікрофільму «Голодомор» Центрального державного архіву популярних організацій (Київ) при бібліотеці університету Торонто. HREC є проєктом Канадського інституту українських студій Альбертського університету.

Які кандидати нам потрібні?

Ми запрошуємо аплікантів-науковців (на всіх етапах кар’єри), що працюють в галузі суспільних та гуманітарних наук, а також аспірантів і докторантів.

Ми раді кандидатам, які працюють із дослідженнями, тематика яких близька до теми – “Виклики незалежної України». Цей тематичний фокус охоплює питання державного та інституційного будівництва в Україні; закону та управління; проблем демократизації; освіти, культури та ідентичності нації та етнічних груп в Україні; історії та імперського минулого; зовнішньої політики та міжнародних відносин.

Ґрунтовне знання англійської мови є важливим для успішної участі в програмі.

Аплікантам, які успішно складуть конкурс, будуть надіслані запрошення, які необхідні для в’їзду до Канади й встановлені законами громадянства та імміграції Канади.

Фінансування:

Програмою «Петро Яцик» покриваються такі витрати:

  • (1) авіапереліт за найнижчим тарифом (економ-клас, максимум 1200 доларів)
  • (2) витрати на візу (якщо потрібна);
  • (3) медичне страхування, яке потрібне для затвердження навчання в університеті Торонто;
  • (4) до 20 доларів/день на проживання (всього 56 днів) після подання відповідних квитанцій щодо витрат;
  • (5) додаткова допомога в розмірі 55 доларів на день (максимум – 3080 доларів США) – за 56 повних днів у CERES. Мінімальна тривалість перебування складатиме 28 днів. Успішні абітурієнти, які здобули ступінь доктора, витратять один термін на CERES.

Порядок подання заявки:

Заповнені заявки (форма доступна для завантаження з нашого веб-сайту) слід надсилати разом із:

  • двосторінковим описом дослідницької пропозиції (подвійний інтервал)
  • автобіографією;
  • двома рекомендаційними листами/характеристиками.

Учасник може визначити члена кафедри CERES, який, на його погляд, міг би бути персональним керівником під час перебування на посаді в університеті Торонто (особисто контактувати із цим викладачем не має потреби). В іншому разі член факультету буде призначений відбірковою комісією.

Заявки потрібно надсилати в електронному форматі на адресу jacyk.program@utoronto.ca. Двоє рецензенів повинні надісилати свої листи безпосередньо на цю ж електронну адресу. Якщо надіслати рекомендаційний лист в електронному вигляді неможливо, ваш рецензент повинен надіслати паперову копію рекомендаційного листа в запечатаному та підписаному конверті на поштову скриньку (адреса вказана нижче).

Усі подані матеріали, разом із рекомендаційними листами, повинні бути англійською мовою. Рекомендаційні листи, які не складені англійською мовою, мають бути перекладені кваліфікованим перекладачем чи агентством та подані разом із оригінальним листом рецензента.

Поштова адреса:

Petro Jacyk Program for the Study of Ukraine
c/o Neha Singla
Centre for European, Russian and Eurasian Studies
Munk School of Global Affairs & Public Policy
University of Toronto
1 Devonshire Place Toronto, ON
M5S 3K7 Canada

Deadline: 15 лютого 2020 року.

Comments are closed