Зустріч із представницею Національного Еразмус+ офісу в Україні

Зустріч із представницею Національного Еразмус+ офісу в Україні

23 грудня Національним Еразмус+ офісом в Україні та міжнародним відділом Університету Огієнка було проведено інформаційний захід щодо можливостей Програми ЄС Еразмус+. До нашого університету завітала Іванна Атаманчук, експертка з моніторингу програми Еразмус+.

Пані Іванна розпочала свій візит із знайомства з представниками відділу міжнародних зв`язків, колеги ділилися досягненнями і викликами на сучасному етапі, переймали кращі практики та обговорювали подальші плани ефективної співпраці. Особливу увагу Іванна Атаманчук приділила розвитку програмі Еразмус+ в Університеті Огієнка, порефлексувала з учасниками програми серед яких як і студенти, так і викладачі і, звичайно, надихнула на нові звершення.

Важливим моментом була зустріч із ректором університету Сергієм Копиловим, під час якої обговорили перспективи розвитку інтернаціоналізації Університету Огієнка з урахуванням трендів міжнародної політики.

Варто зазначати, що на інфосесію до нашого вишу завітали не лише студенти й викладачі Університету Огієнка, а й представники інших закладів освіти Кам’янця-Подільського, як-от науково-педагогічні представниці Подільського спеціального навчально-реабілітаційного соціально-економічного коледжу – Марина Волощук і Наталія Жиляк, та пані Юліана Дьоміна, керівниця відділу міжнародних зв`язків та академічної мобільності Харківської гуманітарно-педагогічної академії.

З вітальним словом до усіх учасників звернулася Тетяна Сторчова, керівниця відділу міжнародних зв`язків, котра висловила особливі слова вдячності Національному Еразмус+ офісу в Україні за розвиток міжнародної співпраці у сфері вищої освіти. Насичена програма заходу була присвячена розгляду всіх напрямів програми Еразмус+, під час якої присутні ознайомилися із проєктами міжнародної кредитної мобільності, проєктами з розвитку потенціалу вищої освіти, напрямами молоді та спорту, проєктами Жан Моне. Під час інформаційної сесії Іванна Атаманчук провела консультації щодо актуальних напрямів співпраці в рамках програми Європейського Союзу, розповіла про правила участі українських ЗВО в конкурсах і надала рекомендації щодо якісної підготовки проєктних заявок.

Впевнено можна сказати, що проведений захід заклав надійний фундамент для посилення компетентностей, що дозволять краще інтегруватися в міжнародне середовище. Переглянути презентаційні матеріали з інфосесії ви можете тут:
 – Еразмус+ для кожного;
 – Еразмус+ для організацій.
Сподіваємося на вашу активність, чекаємо ініціатив від усіх учасників освітнього процесу Університету Огієнка та взаємно працюймо над новими можливостями!

Текст: пресцентр університету
Фото: Макс Сльозкін

Comments are closed