Monthly Archive Липень 2024

Дайджест академічної мобільності

«BLUE BOOK»: П’ЯТИМІСЯЧНЕ СТАЖУВАННЯ В ЄВРОКОМІСІЇ ДЛЯ СТУДЕНТІВ

Програма «Blue Book» відкриває прийом заявок на п’ятимісячне оплачуване стажування в Єврокомісії, яке розпочнеться в березні 2025 року.

У межах програми доступно близько 1 тисячі посад у різних департаментах, службах та агентствах Єврокомісії в Брюсселі, Люксембурзі, а також у національних бюро у 27 країнах-членах ЄС.

Стажування поділяється на адміністративне та перекладацьке. Додатково пропонується наукове стажування в Спільному дослідницькому центрі Європейської комісії.

Кандидати повинні:

  • мати ступінь бакалавра або еквівалент;
  • не мати попереднього досвіду роботи в установах ЄС понад шість тижнів;
  • володіти принаймні двома мовами ЄС, однією з яких має бути англійська, французька або німецька.

Від стажистів очікується відкритий підхід до європейських питань, інтерес до роботи Єврокомісії, проактивність та бажання працювати в мультикультурному середовищі.

Обрані кандидати отримають грант у розмірі 1376,89 євро на проживання, яке повинні самостійно знайти.

Щоденні обов’язки стажистів включають організацію зустрічей, дослідження документів, відповіді на запити громадян та підтримку управління проєктами.

Заявки приймають через Службу автентифікації Європейської комісії (EU Login) до 30 серпня 2024 року.

Детальніше тут.

 

NEXT VISIONARIES: ПРОГРАМА З ЄВРОІНТЕГРАЦІЇ ДЛЯ МОЛОДИХ ЛІДЕРІВ

Нова можливість для молодих людей віком від 21 до 27 років, які планують присвятити свою кар’єру євроінтеграції і повоєнній відбудові України.

Next Visionaries – це освітня програма з євроінтеграції, лідерства та інновацій, яку ініціювала ERSTE Foundation (Австрія).

  • Навчання триватиме 10 місяців: із вересня 2024 р. до червня 2025 р.
  • Навчання відбуватиметься українською та англійською мовами.
  • Окрім навчання, на учасників чекають дві офлайнові зустрічі в Україні та навчальний візит до Відня в травні 2025 р.
  • Програма безоплатна, організатори покривають всі витрати на проїзд, проживання та харчування.
  • У пілотній програмі візьмуть участь 30 слухачів/-ок.

Заявки на участь приймають до 2 серпня.

Дізнатись більше про програму, а також подати заявку можна за посиланням.

Erasmus+ Alumni: Анастасія Антонюк

Анастасія Антонюк – студентка 3 курсу факультету спеціальної освіти, психології і соціальної роботи (спеціальність 016 Спеціальна освіта (Логопедія). Сьогодні Анастасія – ще одна Erasmus Alumni Університету Огієнка. Із 16 лютого до 18 червня 2024 р. студентка навчалась у Гданському університеті (Республіка Польща), реалізуючи академічну мобільність за напрямом КА171: міжнародна кредитна мобільність у формі навчання.

  • Анастасіє, розкажи звідки дізналась про можливість академічної мобільності, чому вирішила брати участь в конкурсі й, нарешті, яким був перший етап підготовки до обміну?

Дізналася про можливість академічної мобільності через оголошення на сайті університету та рекомендації викладачів. Вирішила брати участь у конкурсі, оскільки бажала набути нового досвіду, розширити свої знання і можливості, а також ознайомитися з новою культурою й освітньою системою. Перший етап підготовки до обміну включав збирання необхідних документів, зокрема анкетної заявки, мотиваційного листа, довідки про успішність за всі попередні семестри навчання із зазначенням середнього балу успішності, сертифікату рівня володіння англійською мовою на рівні не нижче В1 та скану першої сторінки закордонного паспорта.

Коли пройшла всі етапи і мене обрали стати учасницею академічної мобільності, оформила всі необхідні документи для Гданського університету. Проте я не хвилювалася, адже відділ міжнародних зв’язків надав допомогу та підтримку в цій справі.

(більше…)

Read More

Дайджест академічної мобільності

СТИПЕНДІАЛЬНА ПРОГРАМА DIGITAL HUMANISM FELLOWSHIP

Програма стипендій спрямована на залучення видатних науковців із різних академічних сфер до Інституту гуманітарних досліджень у Відні (Австрія), де вони можуть займатися передовими дослідженнями всіх аспектів мережевого суспільства. Digital Humanism фінансується Федеральним міністерством Австрії з питань кліматичних дій, довкілля, енергетики, мобільності, інновацій та технологій.

Кандидати на стипендії повинні досліджувати перетин діджиталізації з соціальними, економічними та геополітичними аспектами, а також інші відповідні теми в галузі гуманітарних та соціальних наук.

Два стипендіати будуть запрошені провести три місяці в Інституті навесні 2025 року.

(більше…)

Read More

Дайджест академічної мобільності

СТИПЕНДІЇ ІМЕНІ ФУЛБРАЙТА

Офіс Програми академічних обмінів імені Фулбрайта оголошує конкурс для молодих дослідників та викладачів Fulbright Research and Development Program – стипендії для проведення досліджень в університетах США тривалістю від шести до дев’яти місяців.

У конкурсі можуть брати участь особи віком до 45 років із дворічним професійним досвідом: викладачі; аспіранти та дослідники, які ще не мають наукового ступеня; кандидати наук; адміністратори вищих навчальних закладів; співробітники науково-дослідних установ; журналісти; фахівці з бібліотечної, музейної та архівної справи; спеціалісти у сфері управління культурою; працівники громадських організацій.

Конкурсні напрями охоплюють гуманітарні, соціальні, точні, технічні та природничі дисципліни. 

(більше…)

Read More