Міжнародна академічна мобільність в університеті імені Адама Міцкевича в м. Познань (Республіка Польща)

Міжнародна академічна мобільність в університеті імені Адама Міцкевича в м. Познань (Республіка Польща)

З 1 по 5 квітня 2019 року, за сприяння відділу міжнародних зв’язків нашого університету, ми, викладачі кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи (к.пед.н., доцент кафедри Наталія Гевчук та к.пед.н., старший викладач Тетяна Опалюк) розпочали програму міжнародної академічної мобільності у формі підвищення кваліфікації (стажування) в університеті імені Адама Міцкевича в м. Познань, Республіка Польща.

Програма першого тижня стажування була різноманітною та насиченою. В понеділок, 1 квітня, відбулася зустріч із завідувачем кафедри соціальної педагогіки – пані професором Катериною Сегієт та колективом кафедри.

Під час зустрічі ми ознайомились зі структурою університету імені Адама Міцкевича, спеціальностями, які є на факультеті педагогічних досліджень, особливості організації навчального процесу, ознайомилися із програмами роботи, а також тематикою магістерських досліджень, напрямами виховної роботи кафедри («коло наукове»).

У вівторок, відвідали відкриту лекцію проректора з міжнародних зв’язків, професора, доктора Хелени Ігнаці (Євангелійної Вищої школи прикладних наук, м. Нюрнберг, Німеччина) на тему: «Соціальна робота з людьми похилого віку у Німеччині в контексті демографічних змін».

Також, під час стажування, ми провели відкриті заняття зі студентами університету імені Адама Міцкевича, які навчаються за спеціальністю «Соціальна анімація». Заняття проводилися англійською мовою.

У четвер, відвідали Міжнародний дискусійний форум соціальних педагогів «Розвиток соціальної педагогіки в сучасних умовах».

Під час офіційної зустрічі із деканом факультету педагогічних досліджень професором, доктором Агнєшкою Цибаль-Міхальською були обговорені умови про академічне співробітництво між кафедрами та факультетами.

В п’ятницю, ознайомилися із науковою літературою у бібліотеці університету ім. Адама Міцкевича в Познані.

Результатом розпочатого стажування стали угоди про міжнародну співпрацю між факультетами та відповідними кафедрами, які визначили спільні напрямки наукових досліджень.

Екскурсія містом дала нам можливість відвідати цікаві історичні місця Познані: площу Старий ринок, місцеву Ратушу, парк Вілсона та інші.

Ми отримали колосальний досвід, неймовірні емоції та враження!

Comments are closed