Апґрейд молодіжних обмінів: зустріч офіційної міжнародної делегації

Апґрейд молодіжних обмінів: зустріч офіційної міжнародної делегації

В межах проєкту «Разом пізнаємо перлини культур Повісля Домбровського і Поділля» стартував міжнародний культурний обмін з метою апґрейду механізму міжнаціональної співпраці та дружніх контактів між молоддю двох країн: України та Польщі. 

Делегація з Домброви Тарновської навчального, наукового, дружньо-розважального характеру з 15 вересня є гостем Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка та, звичайно, гостем нашого Міста сонця. А це 18 студентів Групи понад гімназійних шкіл імені К.К. Бачинського, Кшиштоф Брик – віцестароста Домбровського повіту, Маріола Смолож – начальник відділу регіонального розвитку освіти і здоров’я, Роберт Пантера – директор групи понадгімназійних шкіл, Кристина Вонтроба – координаторка проєкту, Агиєшка Букала – викладач професійних дисциплін.

Офіційне відкриття проєкту в Кам’янці-Подільському відбулось на наступний день після приїзду делегації з Польщі. Перше – то офіційна зустріч з мером нашого міста – Михайлом Сімашкевичем.

Друге, звичайно, знайомство з альма-матер – Кам’янець-Подільським національним університетом імені Івана Огієнка. Гості взяли участь в екскурсії стінами сторічного корпусу нашого освітнього закладу: торкнулись часу минулого в історичному музеї, були причаровані культурними надбанням етно-лабораторії, слухали голос карпатської трембіти, долучились до творчого навчального процесу.

Далі  – вітальна конференція, на якій відбулось приємне дружнє знайомство з ректором університету Сергієм Копиловим, була оголошена культурна програма та порядок денний цікавих зустрічей, презентації, досліджень і розваг.

Передвечірній час делегація провела у взаємних бесідах на час цікавої прогулянки скелястими доріжками Хотинської фортеці, огляду старовинних пам’яток міста.

Ще одним кроком молодіжного обміну буде інтерактивна конференція, на якій учасники ділитимуться враженнями й досвідом від співпраці, а також висловлять побажання щодо майбутнього міжнародного проєкту.

Це – зустріч, що поєднує науку та розвагу, офіційне й культурне, серйозне й веселе. Власне, такими й мають бути молодіжні обміни, адже це завжди незабутній життєвий досвід.

Приємного перебування та плідної співпраці!

Comments are closed