Грудневий марафон онлайн-заходів

Грудневий марафон онлайн-заходів

Триває марафон онлайн-заходів у межах міжнародного проєкту «Зміни педагогічних факультетів та університетів у ХХІ столітті» за підтримки Чеської агенції розвитку.

Наші грудневі зустрічі були розпочаті онлайн-семінаром на тему  «Епоха діджиталізації, використання технологій в освіті, технології та плагіат», який був блискуче проведений доктором економічних наук, професором, завідувачем кафедри економіки підприємства Наталією Анатоліївною Мазур.

Упродовж півтори години учасники семінару пізнавали особливості цифровізації, цифрових технологій та цифрових компетентностей як ключових навичок людини ХХІ ст. Спікерка розкрила парадигму цифрової трансформації в секторі вищої освіти, показала фактори впливу цифровізації на економіку загалом, а також довела необхідність цифровізації освіти. Виступ Наталії Анатоліївні ще раз підтвердив важливість проєкту Діджиталізація економіки як елемент сталого розвитку України та Таджикистану (DigEco) 618270-EPP-1-2020-1-LT-EPPKA2-CBHE-JP https://inter.kpnu.edu.ua/uk/, який наш університет реалізовуватиме у рамках програми Еразмус+ за напрямом КА2.

Тема онлайн-семінару «Чесно про (Не)чесність: формування академічної культури сучасного студента», запропонована Шевчук Зореславою Сергіївною, кандидатом філологічних наук, старшим викладачем кафедри української мови, методистом вищої категорії навчального відділу, зацікавила не лише здобувачів вищої освіти, а також і науково-педагогічних працівників.

Зореслава Сергіївна охарактеризувала надважливі складники чесності в інституційній практиці закладів вищої освіти, давши відповіді на запитання – Для чого? Для кого? З якою метою?, описала досвід реалізації політики академічної доброчесності в К-ПНУ, а також продемонструвала деякі аспекти інтерпретації академічної культури сучасного студента. Зореслава Сергіївна вміло поєднувала різноманітні форми інтеракції зі студентством на основі сучасних цифрових платформ.

9 грудня 2020 року користувачі онлайнового простору К-ПНУ скористалися нагодою відчути важливість єднання досвіду та молодості, глибини знань і пошуку нових ідей. Спікерами зустрічі були Філінюк Анатолій Григорович, доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри історії України, з темою доповіді «Акредитація ОНП як інструмент забезпечення якості підготовки докторів філософії» та здобувач третього рівня вищої освіти Антон Ковальчук, який за результатами участі у проєкті підготував тему «Творча діяльність академічних співробітників та докторантів – якість і перспектива».

Анатолій Григорович зосередився на поняттях «якість освіти» та «акредитація освітньої діяльності», світовій практиці аспірантури (докторантури) та міжнародному досвіді акредитації ОНП ЗВО, історії акредитації напрямів і спеціальностей в ЗВО України, а також сучасних підходах до підготовки та проходження акредитації ОНП у вітчизняних ЗВО. Антон Ковальчук ознайомив учасників зустрічі зі складниками академічної діяльності, творчої діяльності та їх оцінкою, охарактеризував підходи до творчої діяльності та виокремив стратегії публікаційної діяльності тощо.

Дякуємо усім спікерам за фаховість, відповідальність, цікаву та актуальну інформацію, яка є запорукою нашого загальноуніверситетського поступу.

Для довідки: було зареєстровано 473 особи та видано учасникам 262 сертифіката. Заплановано проведення ще 3 онлайн-зустрічей. Слідкуйте за інформацією.

Together we can make difference!

 
   

  
  

Comments are closed