«САМ Україна»: зустріч учасників проєкту

«САМ Україна»: зустріч учасників проєкту

2 червня відбулась онлайн-зустріч у межах проєкту «САМ Україна», під час якої учасникам від Університету імені Івана Огієнка презентували особливості майбутнього навчання в партнерському ЗВО, а саме в Київському університеті імені Бориса Грінченка. Перед цим уже відбулась зустріч подібного формату для учасників із Університету Грінченка, на якій Олексій Гаврилов, завідувач кафедри розповідав про наш університет.

Йдеться про вікно академічної мобільності, яке відкрито для спеціальності «016 Спеціальна освіта» (для студенів І курсу). Нагадаємо, що конкурсний відбір заявок триває до 20.06.2020 року.

Модерувала зустріч керівниця відділу міжнародних зв’язків Тетяна Сторчова. На початку вона розповіла про проєкт «САМ Україна» та, власне, про мету зустрічі. Далі Олексій Гаврилов привітав майбутніх учасників і запросив до слова Олену Мартинчук,

Олена Мартинчук (доктор педагогічних наук, доцент, завідувачка кафедри спеціальної та інклюзивної освіти Інституту людини Університету імені Бориса Грінченка) продемонструвала університетський сайт, який стане одним із гідів у процесі навчання та розповіла про особливості пошуку необхідної учасникам інформації щодо освітнього процесу в Київському ЗВО. Олена Мартинчук розповіла також про особливості роботи зі студентами, рівень практичної підготовки, що надається під час навчання, та акцент на оволодінні «soft skills».  Звичайно, студентам розповіли про гуртожитки, переваги навчання в корпусі на Русанівці тощо. Олена Мілевська, доцент кафедри логопедії та спеціальних методик Університету імені Івана Огієнка, розповіла про особливості навчання студентів на цій освітній програмі в межах проєкту.

Опісля Тетяна Сторчова деталізувала інформацію щодо власне проєкту й особливості конкурсного відбору, розповіла про перспективи внутрішньої та зовнішньої АМ та про те, що ж отримають учасники, реалізувавши вікно академічної мобільності такого формату. Влада Лісова, студентка факультету іноземної філології та учасниця програми Еразмус+, поділилася особистим досвідом участі в програмі академічної мобільності та дала мотиваційний поштовх для майбутніх учасників.

Проєкт «САМ Україна», що реалізує внутрішню академічну мобільність, є своєрідним челленджем в опануванні нового досвіду для обох ЗВО – Університету Огієнка та Університету Грінченка. Бажаємо учасникам успіху та натхнення в реалізації власного потенціалу та креативних ідей!

Comments are closed