Щорічні «Національні читання» із президентом Республіки Польща

Щорічні «Національні читання» із президентом Республіки Польща

«Національні читання», що проводяться під егідою президента Республіки Польщі Анджея Дуди, стали традиційними для студентів Університету, які навчаються за спеціальністю «014 Середня освіта. Мова і література польська». Narodowe Czytanie – це щорічна акція, яка об’єднує людей під час спільного прочитання художніх творів.

Університет Огієнка отримав лист від Секретаріату Державної Канцелярії Республіки Польща. В листі президент Анджей Дуда звертається до студентської спільноти із запрошенням взяти участь у цьогорічних читаннях, адже це важливий момент єднання для всіх нас, особливо в час епідемії. Подія відбудеться 5 вересня 2020 року. Твором для спільного прочитання стане драма Юліуша Словацького «Балладина».

 «Вірю, що – на зразок минулих років – і цього року під час Національного читання кожен з вас відкриє свою «Балладину», віддаючись рефлексіям над універсальним меседжем цього твору, що оголює людські слабкості та вади, але й водночас займає позицію згоди, порозуміння і показує перемогу добра над злом. Я сподіваюсь, що спільне Національне читання вже вкотре принесе нам багато радості від спілкування з видатною польською літератрою» – повідомляє президент Республіки Польща в листі. Зокрема, Анджей Дуда також наголошує на безпечному форматі проведення читань: із використанням як традиційних, так і сучасних засобів комунікації.

Переклад: кандидат філологічних наук, заступниця декана факультету іноземної філології з навчальної роботи та забезпечення якості вищої освіти Наталія Стахнюк

Comments are closed