Інформаційні вебінари від Еразмус-офіс

Інформаційні вебінари від Еразмус-офіс

Сьогодні звичний для нас графік життя потроху змінює формат відповідно до масштабних подій, які стаються у світі. COVID-19 – зовсім не причина для стагнації, тому Еразмус-команда в Україні провела два вебінари на сторінці National Erasmus+ Office in Ukraine & HERE team у Facebook. У контексті цих онлайн-зустрічей слухачі отримали відповіді й підказки, щодо «освітніх» та «проєктних» питань.

Перший Facebook-вебінар під назвою «Еразмус+ в період пандемії COVID-19: виклики та шляхи їх вирішення» відбувся 31 березня. Спікер – Світлана Шитікова, координаторка Проєкту.

Пані Світлана інформувала про стан актуального етапу участі у проєктах: про можливість тимчасово призупинити АМ, продовжити її у межах дистанційного навчання, поставити проєкт на паузу й поки працювати над іншими його сторонами. Вона повідомила, що Європейська комісія, Виконавче агентство з питань освіти, візуальних засобів і культури, всі національні агентства постійно на зв’язку з проєктними командами та через інтернет-ресурси розповсюджують рекомендації щодо подолання викликів упровадження проєктів. Підсумовуючи, координаторка Світлана Шитікова каже, що головне зараз – берегти себе, залишатися вдома, комунікувати з близькими й колегами, ділитись досвідом, працювати разом.

Другий фейсбук-вебінар відбувся 7 квітня. Тема – «Проєкти з академічної мобільності Еразмус+: рекомендації на час карантину» (для команд діючих проєктів)». Спікер – Іванна Атаманчук, експертка з моніторингу. Пані Іванна розповідала про діяльність Еразмус+ в умовах карантину, про кооперацію з мобільності та про те, як вирішувати нестандартні ситуації.

Єврокомісія створила інформаційні довідники, які вмістили можливі типові ситуації, та підказки для ЗВО. Насамперед, закладам вищої освіти слід бути гнучкими, проактивними, швидко реагували на різні нестандартні моменти. Еразмус-офіс також підготував покрокові інструкції для учасників мобільності (здобувачів вищої освіти, НПП). Їх можна знайти на офіційному сайті Національного Офісу та на сторінці у Facebook.

Зокрема, під час вебінару пані Іванна зосередила увагу на нетипових ситуаціях участі у проєкті та розповіла про: дії учасника АМ, коли мобільність вже добігає кінця; переведення на онлайн-формат навчання; перенесення мобільності тощо. Експертка інформувала про гнучкі та якнайменш стресові варіанти вирішення цих питань.

Відео-трансляції можна знайти за посиланнями:

Спікери вебінарів Еразмус-офіс Світлана Шитікова та Іванна Атаманчук наголошують на важливості комунікації: з Еразмус-офісами, координаторами в європейських ЗВО. Це була потрібна та корисна інформація. Тримаймо ритм та бережімо себе.

Comments are closed