Про Pearson Tests of English в Університеті Огієнка

Про Pearson Tests of English в Університеті Огієнка

Сьогодні Університет Огієнка мав можливість «щирої, відвертої і детальної» бесіди про PTE з представницею English Assessment Centre Khmelnytskyi – Світланою Пілішек.

PTE або ж Pearson Tests of English – це один із міжнародних іспитів, спрямований на те, аби визначити/підтвердити рівень володіння іноземною мовою за такими критеріями, як-от ступінь розуміння носіїв мови, грамотність виразити свої думки в усній та письмовій формі. До серії таких International Exams належать також  IELETS, CPE, TOEFL, BEC, CAE, FCE.

Найперше пані Світлана зустрілась із в. о. ректора нашого університету – Володимиром Дубінським. Результатом же ділової розмови є домовленість про підписання угоди щодо співпраці Університету імені Івана Огієнка із English Assessment Centre.

Упродовж лекції Світлана Пілішек презентувала інформацію про Pearson Tests: що це, для кого й навіщо. Тож ми знаємо, що це міжнародний тест, який надає сертифіковане підтвердження володіння сучасною англійською мовою на визначеному рівні в ситуаціях та сферах спілкування, близьких до реального життя. Сертифікат має безстрокову дію, а здавати іспит можуть діти від 7 років і дорослі будь-якого віку.

Лекторка розповіла про особливості тесту, його складові (письмо, говоріння, аудіювання, читання) та навіть продемонструвала екзаменаційний диктант. Пані Світлана інформувала слухачів, що тести PTE відповідають ЗЄР (Загальноєвропейським рекомендаціям за мовної освіти) і мають акредитацію британської державної організації Ofqual, яка регулює стандарти та якість іспитів і тестів у Англії та Північній Ірландії.

Дізнатися більше можна за посиланням.

Вперед до знань англійської мови! Щасти!

Comments are closed