#Erasmusdays & Pizza та як це було в КПНУ імені Івана Огієнка

#Erasmusdays & Pizza та як це було в КПНУ імені Івана Огієнка

Еразмус-дні – це подія, присвячена Програмі ЄС Еразмус+, своєрідний флешмоб, який був активний протягом трьох днів – з 10 по 12 жовтня 2019 року. Архітектуру події складають різноманітні заходи, конференції, тематичні пікніки, фотосесії й фотосушки, челленджі й інші елементи програми, які формує кожен ЗВО на свій розсуд.

Еразмус-дні об’єднали студентів та науково-педагогічних працівників із різних факультетів. Команда відділу міжнародних зв’язків створила для студентів університету програму, яка весь день розкривала для них інформацію про Еразмус+:

  • ранкова презентація Erasmus-days із фіксацією наліпок та трансляцією відео-звернень наших Erasmus Alumni;
  • фотосушка, на якій студенти змогли поділитись зазнімкованими моментами життя за час подорожей Україною і Європою;
  • вечірня мініконференція на тему «Що таке Erasmus+ та що я роблю для Erasmus+?»;
  • презентація своїх вражень від участі в програмі КА1 у двох форматах: жива бесіда та відео; 
  • інтерактивна гра «Годинник», яка допомогла студентам та модераторам краще дізнатись один одного, поділитись досвідом від подорожей та навчання;
  • вікторина «Еразмус – це…», яка була своєрідним підсумком здобутих знань про програму (переможці нагороджені символічними призами);
  • selfie-марафон у спеціальній фотозоні Еразмус;
  • Erasmus-pizza – фінальна частина, на якій студенти смакували піцу, мріяли, бесідували про переваги й недоліки навчання у закордонних ЗВО, ставили запитання про участь в Еразмус+, отримували відповіді й просто розмовляли.

Еразмус-день видався насиченим та яскравим. Презентація інформації про міжнародну мобільність – це шлях відкрити студентам нові можливості для реалізації власних здібностей та до особистісного зросту кожного. Слухачі з цікавістю сприймали розповіді випускників та учасників програми: Олександри Старої, Богдана Щупака, Влади Лісової – студентів університету та Тетяни Сторчової (керівника відділу міжнародних зв’язків), Алли Хоптяр (декана факультету іноземної філології). Розповіді однолітків про досвід участі в програмі Еразмус – це те, що спонукає діяти самому.

Вікторина, гра, яка захопила студентів, та вільна програма презентації допомогли дізнатись більше про можливості навчання й розвитку, які пропонує університет. Важливо, що учасники глибше зрозуміли, що таке Еразмус, яка сутність програми та що ж самі студенти можуть зробити для розвитку Еразмус.

Сподіваємось, вам сподобалось, студентство К-ПНУ. Працюємо далі!

Comments are closed