«Вчимося навчати німецької» від Goethe-Institut в Україні

«Вчимося навчати німецької» від Goethe-Institut в Україні

16 жовтня 2018 року відбулося підписання угоди між Університетом Огієнка та Goethe-Institut в Україні в особі ректора Сергія Копилова та директорки Беате Кьолер.

Goethe-Institut на теперішній час має 149 інститутів за кордоном. Через цю мережу, а також шляхом дистанційного навчання він виконує завдання з освітньої кооперації у галузі німецької мови, основним з яких є підвищення кваліфікації викладачів німецької мови у всьому світі. Відповідно до своїх завдань, ґрунтуючись на сучасних наукових та методико-дидактичних стандартах підвищення кваліфікації, під керівництвом фахових науковців низки університетів Goethe-Institut розробив програму «Вчимося навчати німецької». Програма DLL «Вчимося навчати німецької» була розроблена Goethe-Institut у  зв’язку зі зміною вимог до кваліфікації вчителів і викладачів німецької мови в усьому світі. Програма ґрунтується на сучасних досягненнях дидактики та методики викладання німецької мови та має на меті підвищення кваліфікації вчителів і викладачів німецької мови як іноземної.

Угода про співробітництво у підготовці та підвищенні кваліфікації викладачів німецької мови, а також у сприянні розвитку німецької мови у Кам’янці-Подільському сприятиме інтенсифікації відносин Університету Огієнка та Німецького культурного центру Goethe-Institut в Україні при Посольстві Федеративної Республіки Німеччина в Україні.

На заході з привітальним словом виступили ректор університету Сергій Копилов, директорка Goethe-Institut в Україні Беате Кьолер, декан факультету іноземної філології Володимир Кшевецький, керівник мовного відділу Goethe-Institut в Україні Сюзанне Бекер, керівник відділу міжнародних зв’язків Тетяна Сторчова.

Підписана угода буде діяти у таких галузях:

  • Покращення німецькомовної компетенції студентів німецької мови;
  • Популяризація фаху «німецька мова як іноземна» в Україні;
  • Навчання та підвищення кваліфікації викладачів німецької мови;
  • Розробка програм підготовки мультиплікаторів з високою німецькомовною та міжкультурною компетенцією для подальшого поглиблення співробітництва обох закладів.

Підписання угоди відбулося завдяки ефективній та плідній співпраці науково-педагогічних працівників кафедри німецької мови: Валентини Казимір, завідувача кафедри, Ганни Братиці, старшого викладача кафедри, Марини Микуляк, викладача кафедри а також Володимира Кшевецького, декана факультету іноземної філології.

Підписання угоди відбулося у надзвичайно урочистій та теплій атмосфері.

Comments are closed